top of page
Witte katoenen stof

OVER CIRCOTEX

Circotex realiseert de meest duurzame fabriek voor het kleuren van textiel. Dit doet zij door als eerste in Europa de meest innovatieve technologieën te demonstreren in de Metropoolregio Amsterdam.

Circotex kleurt onder andere polyester garens en doeken zonder water, zonder toegevoegde chemicaliën en met veel minder energie en CO2-uitstoot dan de klassieke kleuringstechnologie. Daarmee wil Circotex voorzien in de stijgende vraag naar duurzamer geproduceerd textiel, bijdragen aan de circulaire textielketen in Europa en zorgen voor economische groei. Wij richten ons in eerste instantie op de automotive en technische textielmarkt en maken snel daarna de sprong naar de kledingindustrie.

 

Circotex heeft de ambitie de meest duurzame fabriek voor het kleuren van textiel in Europa te blijven door continu nieuwe innovaties een plek te geven.

 

Circotex is opgericht door 2 ervaren ondernemers, Reinier Mommaal en Erwin Schols. Reinier is al 12 jaar werkzaam in de duurzame textielproductie en heeft o.a in 2008 het bedrijf DyeCoo opgericht. Erwin heeft zeer veel ervaring in de zakelijke financiële wereld en leidinggevende functies in het MKB.

 

De duurzame kleurfabriek kan worden gerealiseerd dankzij een investering vanuit het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF), het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) en DOEN Participaties (DOEN). Daarnaast heeft Circotex een EFRO-subsidie ontvangen vanuit de EU en Kansen voor West.

image001.png
Tekengebied 2.png
PAND LOGO 2.jpg
HCO_RED_06_HCO_RED_Circotex Color Solutions 06_62120-221 kopie.jpg
bottom of page